ekologiczne źródła światła LED
Strona główna » Polityka prywatności

Promocje

Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

 

Cennik

Pobierz cennik PDFPobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS

Polityka prywatności

Polityka prywatności Sklepu internetowego

Firma ORIS TRADE SP. Z O.O., zwana dalej Sprzedawcą, przywiązuje szczególną wagę do poszanowania prywatności Klientów i bezpieczeństwa danych. Korzystanie ze strony Sklepu oznacza akceptację polityki prywatności.

 

I. Gromadzenie danych

 

Sprzedawca gromadzi dane w celu sprzedaży produktów, wystawiania faktur, korespondencji związanej z reklamacjami i zapytaniami Klientów, w celach statystycznych, oraz za zgodą Klientów - w celach marketingowych. Ochronie podlegają zarówno dane osobowe, jak i dane nie będące danymi osobowymi. Dane te mogą być podawane przez samych Klientów (np. w celu realizacji zamówienia), niektóre dane, takie jak adresy IP komputerów, godziny logowania, czas sesji itp. zbierane są automatycznie. Klienci podają dane podczas rejestracji lub podczas procesu zakupu poprzez wypełnienie formularza na stronie Sklepu. Dane podane w inny sposób, np. drogą e-mail, telefonicznie, faxem, listownie, poprzez komunikator internetowy lub ustnie są wprowadzane do bazy danych Sklepu przez administratora Sklepu.

Sklep jest zintegrowany z serwisem aukcyjnym Allegro, na którym posiada konto o nazwie Eko-Oswietlenie. Dane Klientów, którzy kupują w serwisie od w/w użytkownika Allegro, wprowadzane są automatycznie do bazy danych Sklepu.

 

II. Ochrona danych osobowych

 

Zbiór danych osobowych gromadzonych przez Sklep Eko-Owietlenie.pl podlega ochronie zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych, Dz.U. 1997 nr 133 poz. 883 (zwaną dalej Ustawą), oraz zgodnie z ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną, Dz. U. 2002 nr 144 poz. 1204. Zbiór ten jest zarejestrowany w Głównym Inspektoracie Ochrony Danych Osobowych pod nazwą (do uzupełnienia), numer zgłoszenia (do uzupełnienia), numer księgi (do uzupełnienia).
Dane osobowe zgromadzone w bazie danych Sklepu są wykorzystywane w celu:

  1. sprzedaży produktów,
  2. wystawiania faktur,
  3. korespondencji związanej z reklamacjami i zapytaniami Klientów,
  4. w celach marketingowych – po uzyskaniu odrębnej zgody Klientów,
  5. w celach statystycznych.
Zbiór danych osobowych Sklepu zawiera następujące dane:
  1. nazwiska i imiona,
  2. adresy zamieszkania lub pobytu,
  3. adresy poczty elektronicznej,
  4. numery identyfikacji podatkowej (w przypadku konieczności wystawienia faktury),
  5. numery telefonów,
  6. daty ostatnich logowań,
  7. informacje o numerach IP komputerów.

Powyższa baza danych nie jest przekazywana żadnemu innemu podmiotowi, z zastrzeżeniem, że baza została powierzona do przetwarzania danych osobowych firmie hostingowej, na podstawie umowy hostingu oraz odrębnej umowy o powierzenie przetwarzania danych osobowych. Umowa ta została zawarta zgodnie z Ustawą. Firma hostingowa jest zobowiązana do zachowania ochrony danych osobowych zgodnie z wymaganiami Ustawy i przy zachowaniu wszelkich wymagań technicznych zgodnie z obowiązującym prawem.

 

III. Ochrona danych nie będących danymi osobowymi

 

Sklep Eko-Oswietlenie.pl zna i przechowuje adresy IP, z których użytkownicy przeglądają treści informacyjne serwisu Sklepu. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Gromadzone są również informacje o godzinie i czasie przeglądania strony, informacje o przeglądarce użytkownika, godzinie złożenia zamówienia, informacje o odnośniku kierującym do strony Sklepu itp.
Powyższe informacje są gromadzone w logach Sklepu i nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi stronę Sklepu, z wyjątkiem informacji podawanych przez Klientów przy składaniu zamówień, które podlegają ochronie jako dane osobowe. Dane nie będące danymi osobowymi są wykorzystywane okazjonalnie w celu analizy jakości strony Sklepu, preferencji Klientów, np. które produkty są kupowane najczęściej, które strony są najchętniej oglądane, z jakich rejonów Polski jest najwięcej Klientów itp. Analizy te w żaden sposób nie wpływają na identyfikację konkretnych osób odwiedzających stronę Sklepu.
W bazie danych Sklepu istnieją również informacje dotyczące historii zamówień, tj. daty zamówień, nazwy i ilości zamówionego towaru, ich cen, rodzaju wysyłki i płatności, udzielonych rabatów, kwoty do zapłaty, udziału w promocjach.

 

IV. Mechanizm Cookies (ciasteczka)

 

Mechanizm cookies stosujemy do zapamiętywania takich informacji, jak: identyfikator sesji, zawartość koszyka produktów, zawartość schowka, licznik odwiedzin itp. Pliki cookies mają określony termin ważności. Użytkownik ma możliwość samodzielnego usunięcia plików cookies korzystając z odpowiednich funkcji przeglądarki internetowej. Istnieje możliwość wyłączenia funkcji cookies w przeglądarce internetowej, jednak uniemożliwia to zalogowanie się użytkownika i złożenie zamówienia korzystając z funkcjonalności Sklepu. W takiej sytuacji możliwe jest włączenie tej funkcji, albo złożenie zamówienia w inny sposób, np. drogą telefoniczną lub e-mail.
Użytkownik strony Sklepu korzystając z funkcjonalności strony wyraża zgodę na stosowanie plików cookies poprzez ustawienia swojej przeglądarki internetowej.


V. Odnośniki do innych stron

Strona internetowa Sklepu zawiera odnośniki do innych stron www. Sklep nie ponosi odpowiedzialności za zasady zachowania prywatności obowiązujące na tych stronach. Niniejsza polityka prywatności dotyczy tylko serwisu Sklepu Eko-Oswietlenie.pl.

 

VI. Ochrona bazy danych Sklepu Eko-Oswietlenie.pl

 

Dostęp do bazy danych Sklepu zabezpieczony jest zgodnie z wymogami rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informacyjne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. nr 100, poz. 1024).
Klienci zarejestrowani w systemie Sklepu Eko-Oswietlenie.pl mają dostęp do swoich danych zabezpieczonych hasłem. Zaleca się, aby hasło składało się co najmniej z 8 znaków, zawierało przynajmniej jedną cyfrę lub znak specjalny (np. : !, #, @ itp.). We własnym interesie nie należy podawać haseł osobom trzecim. Zaleca się, aby podczas podawania danych osobowych podczas wypełniania w/w formularza, był włączony protokół szyfrowania SSL, uniemożliwiający „podsłuch” przesyłanych danych. W przeglądarce internetowej, na początku adresu URL Sklepu, są wówczas widoczne znaki https:// (https://www.eko-oswietlenie.pl/...), oraz najczęściej w dolnym rogu przeglądarki jest symbol zamkniętej kłódki.

 

VII. Zmiany

 

W przypadku zmiany obowiązującej polityki prywatności, wprowadzone zostaną odpowiednie modyfikacje do powyższego zapisu.


Przejdź do strony głównej
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu